公告:
kep 元老 Fans 发消息
各位師兄,
請問Keyence Airia電變,如何設定Cut 電保護,
我已在TAO的Keyence Airia模式入面設定了3.4V cut 電,
但發覺一直沒有cut電保護,玩到完全冇電,希望各位師兄教教我怎樣設定程序

萬分感謝
虾扯蛋 高级 Fans 发消息
帮顶,拿分走人
請求大神幫助
不是LIPO的保护吗。用开关就可以设置。自动到3。4就停了。
sterwars 发表于 12-9-24 14:48
不是LIPO的保护吗。用开关就可以设置。自动到3。4就停了。

我是經TAO 程式咭輸入的,每次傳送所以車的設定都有改變,但cut電保護就沒運作,真奇怪
goldenkiller 长老 Fans 发消息
有無save?字你老母!
goldenkiller 发表于 12-9-25 12:46
有無save?字你老母!

我係data link個mode已經成功傳送到ESC,去preview睇又係一樣,但真係唔覺有cut電,我地幾部車一齊換電變,用1個TAO,冇一架車有cut電既感覺,但改其它設定係feel到,
Hobby wing cut電,車會唔郁,但左右仍可以,但呢個Keyence 真係唔知佢cut電係點感覺。會唔會已經set到,但係 我地唔知呢?
佢cut係點既feel架,師兄!

sterwars  他没电了还是可以给油门的。但是就是没有力.可以给你开回来.但是是没有力的。但是你关车了再开就又有点力了。但是不要继续下去。不然电池会过放.KEYENCE电池保护就是黄灯会闪.然后车子没力.但是可以动。  发表于 12-9-25 13:48
我下次玩車時再認真留意下先,謝謝各位師兄幫忙
guoping_hu 长老 Fans 发消息
  楼主台湾人吗? 怎么繁体字,看的真受不了
goldenkiller 长老 Fans 发消息
guoping_hu 发表于 12-9-25 19:04
楼主台湾人吗? 怎么繁体字,看的真受不了

簡体繁体一樣是字,有什麼受不了
繁体才是正宗的中國古有文字
香港/台湾都是用繁体的